DSC03677 2_edited.jpg

PMU REMOVAL

PMU is de afkorting voor Permanente Make-up. Bij permanente make-up ofwel PMU worden pigmenten ingebracht in de lederhuid. Dit is de huidlaag die direct onder de opperhuid zit. Het lijkt qua techniek op wel op een tatoeage, maar het doel is anders.

 

 

PMU wordt vaak aangebracht op de Wenkbrauwen, als eyeliner, lipliner en als rouge op de jukbeenderen. PMU kan ook worden ingezet in het bedekken van littekens, bij het hervormen van een tepelhof na een mastectomie, mammectomie of borstamputatie. In een enkele geval ook als camouflage therapie bij delen van vitiligo. 

 

 

 

Als u niet meer tevreden bent met de PMU, kan zijn dat de kleur niet meer mooi is, dat het niet meer de stijl is die je wilde, of dat de vorm niet is wat u had verwacht. Kan deze met de Pico laser laten verwijderen. 

 

 

Aantal behandeling kan verschillen per persoon er zijn verschillende factoren die hiermee te maken hebben zoals: 

- de diepte

- grootte

- kleur

- leeftijd. 

 

Je kan rekening houden met ongeveer 2-6 behandelingen met rust periodes van 6-8 weken tussen elke behandeling in zodat de huid kan herstellen. 

 

Tijdens de behandeling voor het verwijderen van PMU worden de ogen voor afgaand verdoofd met oogdruppels en afgedekt met een oogdop. 

 

Na de behandeling zal de tatoeage rood/bruin terug komen, gepaard met zwelling en mogelijke blaarvorming dit kan eventueel 7-14 dagen aanhouden. 

DSC03677 2.JPG